Drogföreläsning för Lärare och Skolpersonal

Lärare: ”Vi vill tacka Droginformation.nu och I SAY NO DRUGS som kommer till vår skola varje år nu i över 15 år. Vi ser en tydlig minskning av ungdomar som testar droger och alkohol.”

Är du orolig för ungdomarnas inställning till droger?

Tyvärr så är drogerna ett stort problem som drabbad barn och ungdomar. Drogmissbruket går allt längre ner i åldrarna, kriminella använder barn som levererar ”paket” och många är oroliga över utvecklingen med grövre våld, glorifiering av droger och en större liberal syn. Många växer ju också upp med missbruk inom familjen och detta påverkar hälsan i hela familjen.

Vad är syftet med drogföreläsningen till skolpersonal?

I SAY NO DRUGS drogföreläsning för lärare och skolpersonal har som syfte att öka lärarnas och annan skolpersonals kunskap om droger och missbruk.

Vi vet att drogerna är ett problem som drabbar skolor i vårt avlånga land.

Problemet med droger kan ofta kännas svår och komplex. I SAY NO DRUGS har många års erfarenhet av att jobba både med elever i alla åldrar och med skolpersonal i dessa frågor och vi förstår problemen.

Vi utbildar med ett lättförståeligt språk och ger många exempel så att lyssnaren verkligen förstår hur drogerna påverkar och vad man kan göra för att hjälpa eleverna och minska drogernas inverkan på skolan.

Kurator, Lund: ”Det gick jättebra! Jag är supernöjd, lätt den bästa föreläsare vi har haft på skolan! Alex Breeze var riktigt grym!.”

Vad tar drogföreläsningen upp?

Drogföreläsningen för lärare och skolpersonal tar upp följande punkter:

1) Varför en person tar droger

Detta avsnitt ger dig en större förståelse och grepp om vad som driver en person att ta droger.

2) Hur droger påverkar kroppen och tankeverksamheten

Ger dig en bild av hur en person som tar droger kan komma att förändras – symtom och kännetecken.

3) Hur droger marknadsförs

Detta avsnitt ger dig förståelse för de krafter som ligger bakom och hur de riktar sig mot våra unga. Vi tar också upp det grupptryck som barn och unga utsätts för på olika kanaler.

4) Hur man pratar med en person som tar droger

Här får du några verktygen för att lättare ta tag i den svåra uppgiften av att tala med en ung person som tar droger eller kanske vet någon annan som gör det.

5) Mål i livet

Att klargöra viktigheten av att ha mål i livet och hjälpa en person att se och jobba mot sina mål. Detta är  effektivt för att hjälpa någon att bli mer konstruktiv och ha fokus.

Rektor: ”Under fyra års tid har vi också använt oss av föreläsning från I SAY NO DRUGS. I alla våra utvärderingar kring dagen har detta varit ett mycket omtyckt inslag från både lärare och elever. Föreläsningen har ett tydligt och pedagogiskt upplägg som passar ungdomar och det handlar om mer än bara droger. Viktiga tankar om identitet, självkänsla och att våga välja rätt i livet. Allt packat i mycket humor.”

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig och ger mer information om vår drogföreläsning för lärare och skolpersonal. Du kan också ringa 031-135707

  Ditt namn:

  Skola:

  Telefon:

  Epost:

  Frågor och önskemål:

  Du får också våra informativa nyhetsbrev.

  Vi hanterar och skyddar dina personuppgifter enligt (GDPR), General Data Protection Regulation - se vårt Integritetspolicy.