Vår Drogföreläsning för Lärare och Skolpersonal


Lärare: “Vi vill tacka Droginformation.nu och I SAY NO DRUGS som kommer till vår skola varje år nu i över 15 år. Vi ser en tydlig minskning av ungdomar som testar droger och alkohol.”

Alex Breeze, I SAY NO DRUGS, intervjuas i TV 4 Nyheterna
Alex Breeze, en av Sveriges främsta drogföreläsare som har hållit I SAY NO DRUGS drogföreläsningar till över 500 000 personer, intervjuas här av TV4.

Är du orolig för ungdomarnas inställning till droger?

Tyvärr så är drogerna ett stort problem som drabbad barn och ungdomar hårt. Drogmissbruket går allt längre ner i åldrarna.

Vad är syftet med drogföreläsningen?

I SAY NO DRUGS drogföreläsning för lärare och skolpersonal har som syfte att öka lärarnas och annan skolpersonals kunskap om droger och missbruk.

Vi vet att drogerna är ett problem som drabbar i stort alla skolor i vårt avlånga land.

Problemet med droger kan ofta kännas svår och komplex. I SAY NO DRUGS har många års erfarenhet av att jobba både med elever i alla åldrar och med skolpersonal i dessa frågor och vi förstår problemen.

Vi utbildar med ett lättförståeligt språk och ger många exempel så att åhörarna verkligen förstår hur drogerna påverkar och vad man kan göra för att hjälpa eleverna och minska drogernas inverkan på skolan.

Kurator, Lund: “Det gick jättebra! Jag är supernöjd, lätt den bästa föreläsare vi har haft på skolan! Alex Breeze var riktigt grym! Som han fångade eleverna.”

Vad tar drogföreläsningen upp?

Drogföreläsningen för lärare och skolpersonal tar upp följande punkter:

1) Varför en person tar droger

Detta avsnitt ger dig ett grepp om vad som driver en person att ta droger.

2) Hur droger påverkar kroppen och tankeverksamheten

Ger dig en bild av hur en person som tar droger kan komma att förändras – symtom och kännetecken.

3) Hur droger marknadsförs

Detta avsnitt ger dig förståelse för de krafter som ligger bakom och hur de riktar sig mot våra unga. Vi tar också upp det grupptryck som barn och unga utsätts för.

4) Hur man pratar med en person som tar droger

Här får du verktygen för att kunna tacklas med den svåra uppgiften av att tala med en ung person som tar droger.

5) Mål i livet

Att klargöra viktigheten av att ha mål i livet och hjälpa en person att se sina mål är en lösning, som vi sett varit väldigt effektiv för att förebygga men också hjälpa en person som har ett lättare drogmissbruk.

Rektor: “Under fyra års tid har vi också använt oss av föreläsning från I SAY NO DRUGS. I alla våra utvärderingar kring dagen har detta varit ett mycket omtyckt inslag från både lärare och elever. Föreläsningen har ett tydligt och pedagogiskt upplägg som passar ungdomar och det handlar om mer än bara droger. Viktiga tankar om identitet, självkänsla och att våga välja rätt i livet. Allt packat i mycket humor.”

– Få mer information! –

Du kan även att ringa på telefon 031 – 13 57 07


Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig och ger mer information om vår drogföreläsning för lärare och skolpersonal.

Ditt namn:

Skola:

Telefon:

Epost:

Frågor och önskemål:

Du får också våra informativa nyhetsbrev.

Vi hanterar och skyddar dina personuppgifter enligt (GDPR), General Data Protection Regulation - se vårt Integritetspolicy.

 

Fotot på Alex Breeze, I SAY NO DRUGS, Copyright (c) Fotobasse.com.