Sommarläger för ungdomar – nytta och nöje!

I SAY NO DRUGS - en drogförebyggande kampanj från Droginformation.nu, sommarläger 2015

Vårt 112-läger är en stor succé

Tjejer och killar från mellan- och högstadiet kom förväntansfulla och de fick några intensiva men härliga dagar tillsammans. De fick lära sig massor av nyttiga saker. Lägret ägde rum i ett vackert naturreservat där alla bodde tillsammans i mysiga stugor som ligger nära vattnet – det fanns också badbryggor och bastu.

Fritidsaktiviteter

Ungdomarna fick utbildning av professionella experter. Utbildningen varvades med olika fritidsaktiviteter som att klättra i berg, paddla kanot, åka motorbåt, simma, gå i skogen och skytte. På kvällarna eldade de vid stranden, sjöng och spelade musik och såg på film tillsammans. Gruppkänslan blev stark.

De fick lära sig att dra upp en kropp ur vattnet i en båt och använda nödraketer och sjövett. Så vårt fjärde läger blev över förväntan!

Hjärt- och lungräddning

Ungdomarna fick även lära sig hur man gör hjärt- och lungräddning samt hur man använder en defibrillator för att få igång ett hjärta. En mycket uppskattat moment som Mariaana höll i – hon är ambulanssjuksköterska och specialist sjuksköterska.

Nödvärn

”Våldet ökar i samhället och unga behöver denna kunskap – särskilt tjejer då våldet ökar mot dom också!”

De fick också lära sig juridiken runt envarsrätten och nödvärn — här ställde ungdomarna många frågor och de tyckte verkligen att det var intressant. Därefter fick de följa med en instruktör – en expert inom självskydd med lång erfarenhet inom försvarsmakten och polisen.

Föreläsning om droger och utanförskap

”Jag tror på er, följ era mål och drömmar!”

Johnny höll en omtyckt föreläsning som trollband ungdomarna. På ett varmt och fängslande sätt berättade han om hur det är att växa upp som ett barn till missbrukande föräldrar och hur han gled in på felspår och vägen tillbaka.

Brandskydd

De fick grundkunskap om bränder och hur man skyddar sig. Därefter fick de alla träna att släcka en eld med olika brandsläckare samt att de fick träna på en docka som brann – så om olyckan är framme vet de vad de skall göra.

Välkomna att vara med nästa år!


I SAY NO DRUGS

– en drogförebyggande kampanj från Droginformation.nu

Julia, ansvarig för I SAY NO DRUGS – kampanjen
Julia, ansvarig

Välkommen att kontakta oss! l Våra förebyggande drogföreläsningar

Positiv respons på vår droginformation l Följ oss på Facebook & Instagram

Våra korta drogföreläsningar på Youtube l Filmade intervjuer med fd. missbrukare

Join Our Movement! Bli en I SAY NO DRUGS modell! l Vinn en I SAY NO DRUGS t-shirt i vår tävling!