Marknadsföring av droger till våra barn

Viktig info! Droger marknadsförs för fullt till barn över hela världen

Vill vi också ha drogreklam till unga i Sverige? Nej tack!

 
Hej!

Förra veckan så var vi inbjudna till Prag för att utbilda poliser och volontärer i att hålla drogföreläsningar för barn och unga.

En sak som gjorde mig ledsen var all denna drogreklam och marknadsföring som fanns i butiker runtomkring i Prag – ibland bredvid lågstadieskolor.

Det kändes som om ingen brydde sig – de har bara pengar i skallen – cannabis och kokainprodukterna stod bland jordgubbar och bananer. Jag kunde se att marknadsföringen och produkterna verkligen riktade sig till barn: cannabisglass, muffins, choklad, glass, godis, klubbor, läsk, uppblåsbara jointar (marijuana cigarretter), smaksatt sprit m.m. Det fanns liknande produkter som marknadsförde kokain.

Drogerna marknadsförs på ett sätt som vi inte gör här hemma – till barn!

Låt Barnen vara barn och skydda dom från droger

Tanken som slog mig i allt detta var att man vill vänja barnen tidigt. Droger skall normaliseras – det är planen. Jag önskar verkligen att alla barn skall få chansen att leva drogfritt, att få vara friska och nå sina mål.

På kvällen i stan såg vi handel av droger – väldigt öppet – och vi kunde känna lukten från de som rökte på. Detta sker i många länder runt omkring Sverige.

Jag känner att det är viktigare än någonsin att informera unga och föräldrar om dessa påtryckningar – visa konsekvenserna och viktigheten av att ha en bra hälsa utan droger.

Vi kan tillsammans göra mer nytta och informera och utbilda barn om droger. De behöver kunskap så de kan stå emot detta grupptryck och propaganda.

Använd gärna formuläret nedan :)

Åsa Graaf, ordförande Droginformation.nu och I SAY NO DRUGS

Med vänliga hälsningar,
Åsa, Ordförande
I SAY NO DRUGS, En av Sveriges största drogförebyggande kampanjer

Ps. Vi har funnits sedan 1992 och utbildar varje år tiotusentals ungdomar om droger: Drogföreläsningar i skolor, events, utställningar samt på internet och sociala media. Naturligtvis har vi plusgiro 90-konto, som garanterar att din donation används till förebyggande droginformation. Ds.
 

Ge ditt stöd här för barnens framtid!

  - Ja, jag vill ge en donation så att barn och ungdomar kan få mer förebyggande droginformation.

  Alla bidrag mottages oerhört tacksamt! :)

  Fakturera mig följande summa:

  Namn

  Adress

  Postnummer

  Postadress

  E-post

  Telefon

  Ev. meddelande

  Du får också våra informativa nyhetsbrev.

  Välkommen även att ringa på telefon 031 – 13 57 07

  Vi hanterar och skyddar dina personuppgifter enligt den nya lagen (GDPR), General Data Protection Regulation - se vårt Integritetspolicy.