Personal på stort företag i Skåne fick Drogföreläsning

Alex Breeze från I SAY NO DRUGS håller en drogföreläsning

Hej,

Vi åker runt i hela Sverige och sprider förebyggande droginformation och håller drogföreläsningar. Väldigt mycket i skolor men även på föreningar och företag.

Denna gång åkte vi ner till Malmö och besökte ett stort företag med över 80 personalmedlemmar som fick I SAY NO DRUGS drogföreläsning av Alex Breeze.

På drogföreläsningen tog Alex upp grundläggande info om droger, hur man skapar en mer öppenhet bland personalen, vilka kännetecken som finns som man bör känna till och hur man pratar med varandra om droger.

Droger och alkohol kan vara känsliga ämne – men det är verkligen viktigt att skapa en öppenhet kring dessa frågor på en arbetsplats.

Missbrukade cannabis på jobbet

Vi fick in ett samtal för ett par veckor sedan där en man berättade att han var anställd på ett stort företag uppe i norra Sverige. Han berättade att han hade gått påverkad av Cannabis i över 3 år innan någon ens vågade säga något. Detta är hemskt. När sanningen kom ut kunde ingen tro att detta var sant. Han bemöttes av kommentarer som: ”Du som var så trevlig”, ”vi kunde aldrig tro att du av någon skulle ha ett drogproblem”, ”det kan inte vara sant”, ”du har ju skött ditt jobb” mm.

Många har idéer om hur en drogmissbrukare ser ut eller uppför sig. Många tror fortfarande att en missbrukare hänger i gränderna och säljer knark. Sanningen ser idag annorlunda ut. Många sköter ett jobb och har familj. Problemet är större än vad man tror.

Frågeställningar som tas upp i drogföreläsningen

  • V​ad tror du månadssjukan kan bero på?
  • Vilka kännetecken bör man känna till?
  • Hur pratar man med någon som man misstänker missbrukar?

Vi har märkt att det finns många frågor kring detta och att ett drogförebyggande arbete verkligen behövs, även ute på företagen!

Välkommen att höra av dig!

Välkommen att höra av dig om du vill ha mer info om vår I SAY NO DRUGS drogföreläsning för föreningar eller företag – 031-135707 eller skicka ett meddelande.

​Med vänliga hälsningar,
Julia


I SAY NO DRUGS

– en drogförebyggande kampanj från Droginformation.nu

Julia, ansvarig för I SAY NO DRUGS – kampanjen
Julia, ansvarig

Välkommen att kontakta oss!

Våra förebyggande drogföreläsningar

Följ oss på Facebook l Instagram I Youtube

Join Our Movement! Bli en I SAY NO DRUGS modell!