Vårt sommarläger 2016

Läs mer om vårt I SAY NO DRUGS 112-sommarläger
Anmäl ditt intresse – få mer info! l Se en film om lägret!

Vi har nu haft ännu ett I SAY NO DRUGS 112-sommarläger för ungdomar.

Denna gång kom det unga från hela Sverige och vi blandade nytta med nöje som vanligt. Det gäller att få deras uppmärksamhet och intresse!

Syftet med I SAY NO DRUGS 112-sommarläger

Syftet med lägret är att på olika vis stärka ungdomarna och deras självkänsla med grundläggande kunskap och färdigheter så att de kan stå emot grupptryck och nyfikenhet och ta egna beslut angående t.ex droger.

På fredagen hade vi den sedvanliga samlingen där vi förklarade vad lägret kommer innehålla och hur schemat ser ut. Efter det grillade vi lite hamburgare samt korv och hade lite samkväm.

Hjärt-lungräddning

Lördagen började med utbildning i hjärt-lungräddning från en specialistsköterska. Alla fick lära sig att använda hjärtstartare och enkel sjukvård. Detta var både teoretiskt och praktiskt. Ungdomarna fick öva på dockor samtidigt som ambulanspersonal gick runt och såg till att alla gjorde rätt.

Släcka en brand

Sedan var det dags att lära sig allt man behöver veta för att släcka en brand t.ex i hemmet eller på sommarjobbet. Denna utbildning leddes av en brandman som också både teoretiskt och praktiskt lär ut sina kunskaper och erfarenhet. Ungdomarna fick prova att släcka med olika typer av släckare och även lära sig använda brandfilt.

EFter det väntade hemmalagad mat och allmän avkoppling och fria aktiviteter. De hade tillgång till kanoter och en underbar miljö att utnyttja för bad och promenader.

Drogutbildning

På söndagen var det drogutbildning på schemat och den hölls av vår egen personal – Alex Breeze – som har många års erfarenhet (sedan 1996) i att utbilda ungdomar om droger och missbruk.

Poliskommissarie om envarsrätten*

Sedan fick vi besök av en person som har över 20 års erfarenhet som poliskommissarie.

Han gav först en teoretisk utbildning i vad ungdomar har för lagstöd att skydda sig själv och sina vänner. De fick lära sig hur rättsystemet är uppbyggt och vad envarsrätten är och hur de har nytta av den i sina liv. De fick höra en massa exempel på hur detta kan användas i verkliga situationer.

Sedan gick han igenom och visade ungdomarna självskydd. Alla fick lära sig enkla tips och trix på hur man enkelt kan ta sig ur svåra situationen. De fick öva på olika grepp och bryt-tekniker.

Diplomutdelning

Efter att vi hade ätit och haft det skönt i solen med bad och andra fria aktiviteter så är det dags för diplomutdelningen.

Alla som deltager får nämligen ett speciellt I SAY NO DRUGS diplom.

Välkommen att höra av dig om du är intresserad av vårt sommarläger! Kontakta oss.

*Envarsrätten är den rätt alla medborgare har att ingripa vid brottsling handling.


I SAY NO DRUGS

– en drogförebyggande kampanj från Droginformation.nu

Julia, ansvarig för I SAY NO DRUGS – kampanjen
Julia, ansvarig

Välkommen att kontakta oss!

Våra förebyggande drogföreläsningar

Följ oss på Facebook l Instagram I Youtube

Join Our Movement! Bli en I SAY NO DRUGS modell!